Skärgårdssafari

Följ med på en spännande resa i vår vackra skärgård den 31 maj!

RIB-båt

Boka här


Bråvikslinjen

RIB-båt

Bråvikslinjen

skärgårdssafari

arkösundkryssning

Båt Bråvikslinjen trafikerar Norrköpings hamn, Esterön, Sandviken och Kolmården. Njut av båtresa, salta bad, god mat och storslagen natur – Bråvikens skatter!

Båten till djurparken

Skippa bilköer, trötta barn och fulla parkeringar. Ta M/S Viskär till Kolmårdens djurpark istället. Njut av den svala skärgårdsbrisen och en nybryggd kopp kaffe med bulle på vägen. Eller kanske en rejäl räkmacka med en öl eller ett glas vin. Miljövänligt och med toalett ombord för alla kissnödiga barn, och vuxna.

När ni åker med oss får ni gå in i Kolmårdens djurpark via Vildmarkshotellets entré. Observera att ni inte kan köpa biljetter i den entrén, utan måste ha köpt dem online innan.

Bad och natur

I Sandviken hittar du sandstrand, Marmorstigen med naturutställning och en storslagen utsikt över Bråviken – havsörn är ingen ovanlig syn. Eller packa en picknick-korg och åk till Esterön. Här finns nakna klippor vid vattnet, praktfulla ekar, orörda strandängar och betesmarker. Vill du uppleva naturen till havs tar du en vändande dagstur med mat ombord.

Bröllop

Fira er största dag till havs, gör den unik och spektakulär. Eller hyr båten för svensexan, möhippan eller den gemensamma transporten till festen. Vi ordnar en komplett upplevelse med full service.

Företag och grupper

Gör festen, kick-offen, sammankomsten eller konferensen till något speciellt. Viskär har anpassningsbara utrymmen, komplett konferensutrustning, en restaurang med rättigheter och plats för 98 personer. Vi ordnar mat och underhållning efter era önskemål. Bråvikens kluckande ingår.

Restaurangbesök

Solnedgång över pampusfjärden och glittrande vatten. Avnjut en middag ombord eller på någon av Bråvikens restauranger. Halstrad rödingfilé på Sjöstugan i Sandviken eller en trerätters på Vildmarkshotellets terrass med utsikt över hela Bråviken.

Parkering

På hamnplan vid båten finns gott om parkeringsplatser.

Pris: 50 kr/dygn, 100 kr/7 dygn, 300 kr/30 dygn.
- Betalas med kort eller mobil.

Hitta hit

Norrköpings hamn
Södra hamnplan, infart Sjötullsgatan
58°35'38.4"N 16°11'44.9"E

Upplevelser på båten

Vi gillar att överraska. Vår excentriske kapten, Björn, gör att varje resa innehåller något utöver det vanliga. Vi startade Bråvikslinjen för att vi vill ge fler möjligheten att njuta av vår fantastiska skärgård, av havet och av friheten.

Mat & dryck ombord

Fullständiga rättigheter ombord – alltid kaffe/te, läsk/vatten, öl, rött, vitt & rosé-vin. Alltid något varmt att kunna äta samt smörgåsar.

Beställ när ni bokar:

  • Frukost: färskt bröd med pålägg, kaffe/te samt färsk juice.
  • Färsk räkmacka på kvällsturerna.

Vi kan ordna vad ni vill i matväg ombord, kontakta oss innan så löser vi era önskemål.

Meny

Dricka

Flaskor
Guldkula (Champagne) 595:-
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne (Prosecco) 295:-
Dryck i glas
Grönstedts Extra 40% (Cognac, 4cl) 60:-
Highland Park 18 Years 43% (Whisky, 4cl 50:-
Maker’s Mark 45% (Whisky, 4cl) 40:-
Mariestad (5,3%, 50cl) 55:-
Staropramen (5,0%, 50cl) 60:-
Vin Rött / Vitt / Rosé 55:-
Kopparberg Cider (4,5%, 50cl) 55:-
Alkoholfritt
Vatten / Läsk / Alkoholfritt 20:-
Kaffe / Te 20:-
Festis 10:-

Ätbart

Räckmacka 95:-
Varm mat 95:-
Nötter / Snacks 25:-
Bulle 20:-
Chokladboll 20:-
Frukost 20:-