Actionfyllt helgmys lördagar

Unikt heldagspaket under vår och höst

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

RIB

RIB-gummibåten med 600 hästar

RIB-gummibåten står i centrum hela dagen och tar oss snabbt och säkert genom den vackra Östgötska skärgården. Vi kommer åka i både St:Anna samt i Gryts skärgård. Ingen kommer frysa även om vädret skulle vara busigt. Ni får låna både flytvästar, flytoveraller, goggles samt balaklava. Ta med egna handskar och varma skor.

Säl

Sälsafari

Vi vågar nästan utlova att vi kommer få se sälar på nära håll. Att höra deras ljud som enligt mytologin kan låta som en förlorad själ och samtidigt kunna känna deras doft kan nästan inte beskrivas.

Fyr

Häradskärs Fyrplats

N58° 8,8' E16° 59' Längst ut i det Östgötska havsbandet ligger ön Häradskär med sin gamla lotsstation och vackra fyr. Ön har varit en välkänd fiskeplats sedan början av medeltiden. Landskapet är flackt och består av två skär som är förbundna av en spång. Under flera århundraden har människor levt och arbetat här, alltid lika beroende av vädrets makter. Vi får här en unik guidning av Kenneth Magnusson som bott här under hela sitt liv.

Mat

Mat

Vi avnjuter god och hemlagad mat under hela dagen. Först äter vi en enkel lunch på Aspöja. Efter att ha åkt igenom bl.a. Harstena kommer vi fram till Häradskär där vi börjar med en värmande fika. Från Häradskär åker vi i den inre skärgården åter till Aspöja och Kloka Gubben. Nu väntar både en vedeldad badtunna samt bastu på er. Den som vågar bör även passa på att ta ett stärkande dopp i havet. Medans ni kopplar av lagar vi kvällens middag som serveras inne i storstugan. Både lunchen samt middagen ingår i priset!

Bad vid brygga

Bad

Eftersom detta event till stor del kan klassas som ett dag-SPA kommer vi bada både vedeldad tunna samt bada bastu. Ett stärkande dop i havet rekommenderas!

Schema

11:00 Samling, fika och ombyte i Arkösund
  Snabb båttur ut till Aspöja
13:45 Avgång efter lunch på Aspöja
  Leta Säl och åka mycket RIB!
15:00 Guidning av fyren på Häradskär
15:30 Fika på Häradskär
16:00 Avgång från Häradskär
  Härlig RIB-tur i inre skärgården!
16:40 Ankomst hos Kloka Gubben på Aspöja
  Bad i tunna
  Bastu, havsbad.
18:00 Middag & efterrätt
  Bad i tunna
  Bastu, havsbad
21:00 Åter i Arkösund (cirka-tid)

RIB-båten

OBS! Det är endast möjligt att boka sällskap om minst 8 och max 23 personer.

För mer information & att boka, kontakta oss på info@bravikslinjen.se eller tel: 0703-383333

2800kr/p inkl moms.

Tänk på att meddela eventuella matallergier vid bokningen!