Villkor för Bråvikslinjen

Allmänna villkor

För att köpa resor behöver du vara minst 15 år. Biljetterna är inte personliga. Personer under 15 år får inte resa utan vuxen sällskap. Vi reserverar oss för eventuella fel i pris och texter.

Platsåtkomst

RIB-båten tar 21 passagerare.

Inställd turné

Fartygets befälhavare ansvarar för säkerheten, om det finns ett fall då turen måste ställas in på grund av dåligt väder har vi rätt att göra just det. Information om avbokningen kommer att meddelas så snart beslut fattats. Om ett sådant fall inträffar kommer vi att göra en återbetalning, vilket kan ta upp till fem arbetsdagar.

Bokning av biljett

Att boka en biljett är obligatoriskt och garanterar en plats på båten. På båten finns 12 sittplatser. Du kan boka din biljett på olika sätt:

Via hemsidan Bråvikslinjen.se har du rätt till en gratis OMBOKNING OBS: Biljetter måste FÖRBOKAS då vi inte alltid har hållplatser som inte har bokning.

Betalning

Vi använder Klarna Checkout som betalningslösning. Du kan betala med kort, faktura eller banköverföring. Genom att klicka på "Bekräfta bokning" godkänner du Klarnas köpvillkor Observera att vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia av kreditupplysningen per post. Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalningsmetod finns på klarna.com. För information om din betalning, kontakta Klarna kundtjänst. Du kan även se dina fakturor och deras betalningsstatus på klarna.com, under "Mina sidor".

Kategorier

Barn: 0 - 12 år
Vuxen: 13-120 år

Bagage

Ett handbagage per person (ryggsäck/kylare eller liknande räknas som handbagage) får tas ombord, inkluderat i biljettpriset. Att ta med större packning t.ex. barnvagn eller liknande kontakta oss för mer information.

Barn ombord

Självklart är dina barn välkomna att följa med oss. Vi har inga åldersgränser när det gäller barn men upp till 15 år i vuxen sällskap och yngre barn ska kunna vistas i under resan då båten går fort. Vi kan rekommendera från ca 6-7 år, men här är det ditt ansvar som förälder att förutse vad ditt barn kan.

Utrustning

Vi lånar ut flytvästar och googles (vindtäta glasögon) till alla resenärer på alla våra resor. Är det höst/vår lånar vi dig även våra sköna flytoveraller som håller dig varm och torr i alla väder. Det är givetvis tillåtet att använda egen flytväst. Vid skyfall lånar vi ut regnponcho till alla som vill. Observera att ingen åker med oss ​​utan flytväst.

Sällskapsdjur

Det är tillåtet att ta med sig sitt husdjur på båten. Bäst är att ha en transportväska så att djuret inte kan springa fritt. Är det ett större husdjur är det en fråga om plats/överenskommelse som gäller.

Om/avbokning

Du som kund hos företaget har rätt till gratis ombokning/biljett, detta ska ske senast två timmar innan resans avgångstid. Vid avbokning ges ingen återbetalning, vi ser helst att avbokning sker minst två timmar före avgångstid.

Ersättningar

Ersättning = Avbokning på grund av väder, försening över 1 timme eller andra problem orsakade av företaget ersätts i första hand i form av ny resa, i andra hand återbetalning. Utebliven ersättning = Force majeure

Kontakt

Se kontakta oss för kontaktuppgifter.

Hantering av personuppgifter/GDPR

För att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster till dig behöver vi behandla dina personuppgifter. Nedan hittar du information om vad vi använder dina uppgifter till.

Typ av personuppgifter vi samlar in

Kontaktuppgifter När du blir kund hos oss samlar vi in ​​kontaktinformation: namn, e-postadress, telefonnummer. För vissa resenärskategorier samlar vi även in födelseår. Vissa betalningsmetoder kräver att vi samlar in personnummer och/eller adresser. Denna information kan samlas in direkt från dig, eller från andra källor, såsom befolkningsregistret. Information om dina tjänster Vi lagrar även data om vilka av våra tjänster du beställer och använder och hur du använder dem. Supportfrågor När du kontaktar vår kundtjänst samlar vi in ​​informationen du lämnar till oss för att vi ska kunna hjälpa dig med ditt ärende.

Vi använder personuppgifter för detta

Tillhandahållande av tjänster. Vi behandlar personuppgifter för att identifiera dig som kund och för att hantera och leverera de tjänster du har beställt. Samt personuppgifter som krävs för att hantera fakturering och betalning av de tjänster du använder. Kommunikation och stöd. Vi kan komma att använda personuppgifter från tidigare kontakt med oss ​​för att kunna ge dig bättre hjälp. Vi använder dina kontaktuppgifter och information om vilka tjänster du använder som underlag för fakturor, nyhetsbrev, viktig information om dina tjänster, erbjudanden och tips om hur du kan använda våra tjänster. Utveckling av våra tjänster och produkter. Vi behandlar personuppgifter om hur du använder våra tjänster och från kontakt med oss ​​som underlag för att förbättra din upplevelse specifikt och våra tjänster i stort. Marknadsföring För att kunna marknadsföra relevanta produkter och tjänster till dig efter dina behov behandlar vi personuppgifter om vilka tjänster du använder och hur du använder dem. Säkerhet och förebyggande av missbruk. Vi behandlar personuppgifter i syfte att upptäcka och förhindra efterföljande missbruk av våra tjänster, bedrägerier eller andra brott, samt användning av våra tjänster som bryter mot våra villkor. Lagstadgade skyldigheter Vi behandlar personuppgifter i syfte att följa de krav som ställs i lag.

Så länge sparar vi personuppgifter

Vi lagrar personuppgifter i upp till två år efter din senaste användning av våra tjänster.

Till vem lämnar vi ut personlig information

Vi strävar efter att aldrig dela mer personlig information än absolut nödvändigt med varje partner. Beroende på vilka tjänster varje kund använder, delas uppgifterna med partners i olika utsträckning. Enligt syftena nedan kan vi komma att dela vissa uppgifter med följande partners och underleverantörer. För marknadsföring och analysändamål Google Analytics-data genom tredjepartsmarknadsföring och webbanalyscookies för att förbättra våra tjänster. För att kunna leverera beställda tjänster Link MobilityTelefonnummer för SMS-sändning. Senzum IT ServicesTelefonnummer eller e-postadress för att hantera kundtjänstärenden i kontaktcenter. För att ta betalt för våra tjänster krävs DNBData för manuella återbetalningar via Bankgiro.iZettleData krävs för att göra en kortbetalning.KlarnaData krävs för att göra en kort- eller bankbetalning.Data krävs för att skicka en pappersfaktura.SwishData krävs för att göra en bankbetalning. På begäran kan vi enligt lag och regeringsbeslut vara skyldiga att lämna ut vissa personuppgifter till exempelvis Polisen.

Så här skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder industristandarder för att lagra, bearbeta och kommunicera känslig information såsom personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt. Till exempel, SSL / TLS och envägs-hashalgoritmer. Personuppgiftsbiträde är Björns Båttransporter AB. Björns Båttransporter AB:s personal är bundna av sekretessavtal och behandlar endast den information deras uppdrag kräver. Björns Båttransporter AB har policyer och säkerhetsrutiner för bl.a. Informationssäkerhet, incidenthantering, riskanalys, mjukvaruuppdateringar, säker konfiguration och hantering av enheter, kontor och serverhallar, mjukvaruutveckling, utbildning och träning.

Du bestämmer över dina personuppgifter

Du bestämmer över din egen personliga information. Det innebär att du bestämmer vilken information du vill lämna och vilken behandling av dina personuppgifter du godkänner, och du kan återkalla ditt samtycke när du vill. Observera dock att vi behöver vissa personuppgifter för att kunna tillhandahålla våra tjänster till dig. Om du väljer att återkalla ditt samtycke kan det innebära att vi inte kan tillhandahålla alla våra tjänster till dig.

Så här behandlar vi dina personuppgifter när du inte längre är kund

När du avslutar ditt konto, eller har varit inaktiv i mer än två år, raderar vi alla dina personuppgifter där det inte längre finns något syfte för vidare behandling. Det som bland annat tas bort är din

 • namn och kontaktuppgifter för bokningar
 • e-post eller telefonnummer i vår historik över skickade bokningsbekräftelser
 • personuppgifter i vårt CRM-system
 • säkerhetskopior av ovanstående kommer att tas bort enligt vårt säkerhetskopieringsschema.

Bland de saker som inte tas bort är:

 • Data om resavstånd och bokningsdatum

Kontaktuppgifter till personuppgiftsombud

E-post privacy@bravikslinjen.se
Postadress
Björns Båttransporter AB
Dataskyddsombud
Djurövägen 123
605 91 Norrköping

Om oss

Bråvikslinjen är nu inne på sitt tredje år. Ambitionen har alltid varit att alla som vill ska kunna uppleva skärgården, båtlivet och naturen. Vi bryr oss om våra gäster och älskar att göra människor glada och ge dem minnen för livet!

Båten

Denna säsong har vi en ny RIB-båt som kommer från Vector Boats, den är 37 fot lång och väger ca 6 ton fullastad. Båten har 21 platser+besättning! Två dubbla dieselutombordare av svenska märket Oxe kommer att driva oss framåt med hela 1300 Newtonmeter och 600 hästkrafter, allt för att ta oss snabbt och smidigt runt i vår vackra skärgård.

Utrustning ombord:

 • VHF (fast och bärbar)
 • Radar
 • Mörk kamera
 • Brandsläckare
 • Brandpump/länspump
 • Pacemaker
 • Första hjälpen

Besättningen

Besättningen består alltid av minst två personer. Utbildning krävs för att köra båten kommersiellt. Vi är utbildade i som lägst Fartygsbefäl klass 8 och HSF (Drift av snabba fartyg). Björn har även en utbildning i Maskinbefäl klass 8 som krävs av minst en i besättningen vid högre motoreffekt.

Våra utbildningar ingår också

 • HLR
 • Brandsäkerhet
 • MOB (man överbord)

RIB-båten