Villkor för Bråvikslinjen

Allmänna villkor

För att köpa resor behöver du vara minst 15 år. Biljetterna är inte personliga. Personer under 15 år får inte resa utan vuxet sällskap. Vi reserverar oss för eventuella fel i pris och texter.

Platstillgång

RIB-båten tar 12 passagerare. 

Inställd tur

Fartygets befälhavare ansvarar för säkerheten, om det fall kommer då turen behöver ställas in på grund av dåligt väder så äger vi rätt att göra just detta. Information om inställd tur kommer att delges så fort beslutet är fattat. Om ärende av sådan art förekommer så gör vi en återbetalning, vilket kan dröja upp till fem bankdagar.

Bokning av biljett

Bokning av biljett är obligatoriskt och garanterar dig plats på båten. På båten finns det 12 sittplatser. Du kan boka din biljett våran hemsida:
Bravikslinjen.se
Du har rätt till en fri OMBOKNING

OBS: Biljetter måste FÖRBOKAS då vi inte alltid traffikerar hållplatser som ej har någon bokning.

Betalning

Vi använder Klarna Checkout samt Swish som betallösning. Du kan betala med kort, faktura, eller banköverföring. Genom att klicka på "Bekräfta Bokning" godkänner du Klarnas villkor samt våra köpvillkor Vänligen observera att vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post. Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du på klarna.com För information om din betalning, kontakta Klarnas Kundservice Du kan även se dina fakturor och dess betalstatus på klarna.com, under ”Mina sidor”.

Resenärskategorier

Ungdom: 0 - 15år
Vuxen: 16-120år

Bagage

Ett handbagage per person (ryggsäck/kylväska eller dylikt räknas som handbagage) får tas med ombord, inkluderat i biljettpriset. För att ta med större packning ex barnvagn eller likande kontakta oss för mer information.

Barn ombord

Givetvis är era barn välkomna att åka med oss. Vi har inga åldersgränser vad gäller barn, men upp till 15 år i vuxet sällskap och yngre barn bör kunna hålla sig i under resan då båten åker snabbt. Vi kan rekommendera från ca 6-7 år, men här är det ditt ansvar som förälder att förutse vad just ditt barn klarar.

Utrustning / klädsel

Vi lånar ut flytvästar i storlekar från 15kg till 150kg och googles (vindtäta glasögon) till alla resenärer på samtliga av våra resor. Är det höst/vår så lånar vi även ut våra sköna flytoveraller som håller dig varm och torr i alla väder. Det är såklart tillåtet att använda sin egen flytväst. OBS ingen åker med oss utan flytväst.

Ha gärna med en varm tröja och/eller en vindtät jacka oavsett hur varmt och skönt det är ute :)

Husdjur

Det är tillåtet att ta med sitt husdjur på båten. Bäst är att ha en transportväska så att djuret inte springer fritt. Är det ett större husdjur är det mån om plats/överenskommelse som gäller.

Om-/avbokning

Du som kund hos hos har rätt till en gratis ombokning/biljett, detta ska ske senast två timmar innan resans avgångstid. Vid avbokning ges ingen återbetalning, vi ser helst att avbokning görs minst två timmar innan avgångstid.

Kompensationer

Ersättning = Inställd resa på grund av väder och vind, försening över 1 timme eller andra problem som beror på bolaget ersätts I första hand i form av en ny resa, i andra hand återbetalning. Ej ersättning = Force majeure

Kontaktuppgifter

Vänligen se kontakta oss för kontaktuppgifter

Hantering av personuppgifter/GDPR

För att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster till dig behöver vi behandla dina personuppgifter. Nedan hittar du information om vad vi använder din data till.

Typ av personuppgifter vi samlar in

Kontaktuppgifter När du blir kund hos oss samlar vi in kontaktuppgifter: namn, e-postadress, telefonnummer. För vissa resenärskategorier samlar vi även in födelseår. Vissa betalsätt fordrar att vi samlar in personnummer och/eller adress. Dessa uppgifter kan inhämtas direkt från dig, eller från andra källor, till exempel Folkbokföringsregistret. Information om dina tjänster Vi sparar även data om vilka av våra tjänster du beställer och använder samt på vilket sätt du använder dem. Supportärenden När du kontaktar vår kundtjänst samlar vi in den information du uppger till oss för att vi ska kunna hjälpa dig med ditt ärende.

Det här använder vi personuppgifter till

Tillhandahållande av tjänsterVi behandlar personuppgifter för att identifiera dig som kund och för att hantera och leverera de tjänster du beställt. Samt personuppgifter som krävs för att hantera fakturering och betalning av de tjänster du använder.Kommunikation och supportVi kan använda personuppgifter från tidigare kontakt med oss för att kunna ge dig bättre hjälp. Vi använder dina kontaktuppgifter och information om vilka tjänster du använder som grund för fakturor, nyhetsbrev, viktig information om dina tjänster, erbjudanden och tips om hur du kan använda våra tjänster.Utveckling av våra tjänster och produkter Vi behandlar personuppgifter kring hur du använder våra tjänster samt från kontakt med oss som underlag för att förbättra din upplevelse specifikt och våra tjänster generellt. Marknadsföring För att kunna marknadsföra relevanta produkter och tjänster till dig efter dina behov behandlar vi personuppgifter om vilka tjänster du använder och hur du använder dem. Säkerhet och förhindrande av missbruk Vi behandlar personuppgifter i syfte att upptäcka och förhindra följande missbruk av våra tjänster, bedrägerier eller andra lagbrott, samt användning av våra tjänster som strider mot våra villkor. Lagstadgade skyldigheter Vi behandlar personuppgifter i syfte att efterfölja de krav lagen ställer.

Så här länge sparar vi personuppgifter

Vi sparar personuppgifter i upp till två år efter ditt senaste användande av våra tjänster.

Till vem lämnar vi ut personuppgifter

Vi eftersträvar att aldrig dela mer personuppgifter än absolut nödvändigt med respektive partner. Beroende på vilka tjänster respektive kund använder, delas uppgifter med partners i olika utsträckning. Vi kan enligt nedanstående syften komma att dela viss data till följande partners och underleverantörer.I marknadsförings- och analyssyfte GoogleAnalysdata via tredjepartscookie för marknadsföring och webbanalys för att förbättra våra tjänster. I syfte att leverera beställda tjänster Link MobilityTelefonnummer för SMS-utskick.Senzum IT ServicesTelefonnummer eller e-post adress för att hantera kundtjänstärenden i kontaktcenter. I syfte att ta betalt för våra tjänster DNBData som krävs vid manuella återbetalningar via Bankgiro.iZettleData som krävs för att genomföra en kortbetalning.KlarnaData som krävs för att genomföra en kort- eller bankbetalning.Data som krävs för att skicka en pappersfaktura.SwishData som krävs för att genomföra en bankbetalning. På begäran kan vi enligt lag och myndighetsbeslut vara skyldiga att lämna ut vissa personuppgifter till t ex Polisen.

Så här skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt. Till exempel SSL/TLS och envägs hash-algoritmer. Personuppgiftsbiträde är Björns Båttransporter AB. Björns Båttransporter ABs personal är bundna av sekretessavtal och behandlar endast den information deras uppdrag kräver. Björns Båttransporter AB har policyer och säkerhetsrutiner för bland annat:

        • Informationssäkerhet
        • incidenthantering
        • riskanalys
        • mjukvaruppdateringar
        • säker konfiguration och hantering av enheter
        • kontor och serverhallar
        • mjukvaruutveckling
        • upplärning och utbildning

Du bestämmer över dina personuppgifter

Du bestämmer över dina egna personuppgifter. Det vill säga du avgör vilka uppgifter du vill lämna samt vilken behandling av dina personuppgifter du godkänner, och du kan återkalla ditt samtycke när du önskar. Observera dock att vi behöver vissa personuppgifter för att kunna tillhandahålla våra tjänster till dig. Om du väljer att återkalla ditt samtycke kan det innebära att vi inte kan tillhandahålla alla våra tjänster till dig.

Så här behandlar vi dina personuppgifter när du inte längre är kund

När du säger upp ditt konto, eller har varit inaktiv i mer än två år, tar vi bort alla dina personuppgifter där det inte längre finns syfte för fortsatt behandling. Det som bland annat tas bort är dina...

    • ...namn och kontaktuppgifter på bokningar.
    • ...e-post eller telefonnummer i vår historik på skickade bokningsbekräftelser.
    • ...personuppgifter i vårt CRM-system.
    • ...säkerhetskopior av ovanstående tas bort enligt vårt schema för säkerhetskopior.

Bland det som inte tas bort finns bland annat:

 • Data om bokningars ressträckor och bokningsdatum

Kontaktuppgifter till personuppgiftsombud

E-post privacy@bravikslinjen.se Postadress Björns Båttransporter AB Dataskyddsombud Djurövägen 123 605 91 Norrköping

Om oss

Bråvikslinjen är nu inne på sitt tredje år. Ambitionen har alltid varit att alla som vill ska kunna uppleva skärgården, båtlivet och naturen. Vi är måna om våra gäster och älskar att göra människor glada och ge dem minnen för livet!

Båten

Denna säsong har vi en ny RIB-båt som kommer från Vector Boats, den är 37 fot lång och väger ca 6 ton fullastad. Båten har för tillfället 12 platser men kommer så småningom att utökas till hela 22 platser! Två dubbla dieselutombordare av det svenska märket Oxe kommer skjuta oss framåt med hela 1400 Newtonmeter och 600 hästkrafter, allt för att ta oss snabbt och smidigt runt i vår fina skärgård.

Utrustning ombord

-VHF (fast och bärbar)
-Radar
-Mörkerkamera
-Brandsläckare
-Brandpump/Länspump
-Hjärtstartare
-Första hjälpen

Besättningen

Besättningen oftast av två personer. Det är främst företagets grundare Björn och hans sambo Erika som kör/navigerar. Det krävs utbildningar för att framföra båten kommersiellt. Vi är utbildade i Fartygsbefäl klass 8 och HSF (Handhavande av snabba fartyg). Björn har även en utbildning i Maskinbefäl klass 8 som krävs av minst en i besättningen vid högre motoreffekt.

I våra utbildningar ingår även

-HLR
-Brandsäkerhet
-MOB (man över bord)

RIB-båten